,,www.youtube.com/user/zellamseekaprun,twitter.com/zellkaprun,www.facebook.com/zellamseekaprun,,,,webtv.feratel.com/webtv/?bgcolor=284877&cam=5237&c2=0&c3=0&c6=0&c8=0&c12=0&color1=FFFFFF&color2=FFFFFF&color3=FFFFFF&lg=de,,,

Wintersport » Wintersport » Skigebieden » Salzburg » Zell am See


Europa Sportregion bestaat uit de dorpen Zell am See en Kaprun. Zowel de beginnende als (ver)gevorderde skiër kan in Europa Sportregion z’n hart ophalen aan de gevarieerde afdalingen, maar ook snowboarders zullen zich hier zeker thuis voelen. Bij Kaprun ligt tevens een klein familieskigebied (de Maiskogel), ideaal voor beginners en schoolgroepen.

De huisberg van Zell am See is de Schmittenhöhe, die tot 2000 meter hoogte gaat. Kaprun is bekend vanwege de Kitzsteinhorn gletsjer, waarvan de top net iets hoger ligt dan 3200 meter. Door deze gletsjer kan er bijna het hele jaar door geskied worden. Met de skipas kun je in de hele Sportregion terecht en tevens gratis gebruik maken van de skibussen in - en tussen - Kaprun en Zell am See.

Zell am See is een mondaine plaats met een schitterende ligging aan het Zeller-meer (waar in de winter op geschaatst kan worden). Er zijn hier volop wandel-, winkel- en après-ski mogelijkheden.
Kaprun is niet alleen bekend vanwege zijn gletsjer, maar ook van het uitbundige nachtleven.

Voor de langlaufers zijn er ook volop mogelijkheden. De totale regio biedt circa 200 km loipes. Er zijn tevens een aantal hoogte loipes waarvan er zich één op de gletsjer van Kaprun bevindt op een hoogte van 2800 meter.

www.schmitten.at

PISTES

57 km
49 km
32 km
TOTAL PISTES: 138 km
LIFTEN

21
7
8
4
1
SOCIAL MEDIA