Wintersport » Wintersport » Skigebieden » Tirol

Absolute topbestemming! Zeer gevarieerd Olympisch skigebied (1964 & 1976) met in totaal 40 pistenkilometer. Vanwege de hoge ligging, 1580 tot 2340 meter, sneeuwzeker tot half april.
Axamer Lizum
Erg leuk skigebied voor schoolgroepen. 28 kilometer lange, brede afdalingen en zelfs uitgestippelde routes. Een paar keer per week avondskiën en een 9 kilometer lange rodelbaan maken het compleet!
Bergeralm - Steinach am Brenner
Het skigebied Hintertux Gletscher heeft 59 kilometer aan pistes. Deze zijn voornamelijk blauw en rood. Het skigebied reikt van 1500 meter tot 3250 meter en is bijna het gehele jaar open!
Hintertuxer Gletscher
Hochkössen is een skigebied nét over de grens bij Duitsland. Het gevarieerde aanbod van pistes maakt het skigebied geschikt voor elk type skiër, van beginner tot vergevorderd.
Hochkössen
Heeft met 170 pistenkilometer veel te bieden voor met name (licht)gevorderden. Er is een aantal gratis oefenliften in het dal waardoor het voor beginners ook erg interessant is. Bruisende après-ski!
Kirchberg - Kitzbühel
40,6 pistenkilometers. Sneeuwzekerheid gegarandeerd van half september tot half mei. Brede gletsjerafdalingen of afdalingen door het bos, dit skigebied biedt u beide aan!
Pitztaler Gletscher & Rifflsee
Gezellig skigebied in het Stubaital. Het skigebied heeft ongeveer 18,8 pistenkilometer voor met name beginners en lichtgevorderden. De Stubaier Gletscher (62 km piste) ligt op 16 km afstand.
Schlick2000
Schneewinkel bestaat uit enkele middelgrote skigebieden en heeft veel te bieden. Met name beginners en lichtgevorderden kunnen zich hier naar hartelust uitleven. Combinatie met grotere skigebieden mogelijk!
Schneewinkel
Bestaat uit de skigebieden Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach, Hintertuxer Gletscher en de Ahorn en is met 194 km pisten het grootste skigebied in het Zillertal. Zeer geschikt voor beginnende en gevorderde wintersporters.
Ski Zillertal 3000
De Spieljoch (Fügen, 11 km aan pistes) is bij uitstek een skigebied voor familie- en schoolgroepen. De (licht) gevorderden kunnen in het skigebied van Kaltenbach-Hochfügen (77 km piste) hun hart ophalen!
Ski-Optimal Hochfügen - Hochzillertal
Door de samenvoeging van de skigebieden Alpbachtal en Wildschönau is een mooi skigebied ontstaan met 93 pistenkilometer. Met name geschikt voor school- en familiegroepen.
SkiJuwel
Met 280 pistenkilometer het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk! Desondanks toch gunstig geprijsd en ook zeer geschikt voor (jeugd)groepen. Volop zwemmen, avondskiën en rodelen mogelijk.
Skiwelt Wilder Kaiser
St. Johann in Tirol is een skigebied dat veel heeft te bieden. Met name beginners en lichtgevorderden kunnen zich hier naar hartelust uitleven. Combinatie met grotere skigebieden mogelijk!
St. Johann in Tirol
Deze gletsjer is één van de meest populaire “all season” skigebieden van Oostenrijk. De 62 pistenkilometer zijn zeer gevarieerd en bevinden zich tussen de 1750 en 3210 meter hoogte.
Stubaier Gletscher
Een relatief onbekend skigebied met 22 pistenkilometer. Met name geschikt voor schoolgroepen. Vanwege de hoogte (tot 2300 meter) zeer sneeuwzeker. Dalafdaling van meer dan 15 kilometer!
Tulfes - Glungezer
139 pistenkilometer. Voor beginners en lichtgevorderden zijn de afdalingen bij Zell am Ziller, Gerlos en de Gerlosplatte ideaal. De gevorderde skiër vindt meer uitdaging op de pistes van Königsleiten.
Zillertal Arena