Wintersport » Wintersport » Skigebieden » Salzburg

214 pistenkilometer. Geschikt voor ieder type skiër / boarder. Bekende plaatsen zijn Bad Gastein, Bad Hofgastein en Sportgastein. Gastein is ook erg populair vanwege de kuuroorden / zwembaden.
Gastein
Een kleiner, gemoedelijk dal met een gezellig familieskigebied. Großarl heeft 80 pistenkilometer in alle gradaties en is ook zeer geschikt voor schoolgroepen. Großarl heeft een aansluiting met Gastein.
Großarltal
Zeer sneeuwzeker familieskigebied met 139 pistenkilometer in elke categorie. Over het algemeen heeft men hier weinig last van drukte vanwege de ligging tussen andere bekende grote skigebieden.
Hochkönig Winterrreich
De Kitzsteinhorn-gletsjer (Kaprun) heeft 41 pistenkilometer en gaat tot maximaal 3029 meter hoogte, waardoor er zo goed als het hele jaar geskied worden. Ook erg populair bij zomerskiërs en skiteams.
Kitzsteinhorn Kaprun
Het schilderachtige dorpje Lofer heeft een zeer vriendelijk skigebied wat met name geschikt is voor families en jeugdgroepen. 46 pistenkilometer in alle gradaties en zelfs een aantal alternatieve skiroutes.
Loferer Alm
De Maiskogel (Kaprun) heeft 20 pistenkilometer en is uitermate geschikt voor een skireis met familie- en schoolgroepen.
Maiskogel Kaprun
Een verborgen familieskigebied in een hooggelegen dal. Het skigebied is zeer geschikt voor familie- en schoolgroepen en biedt 32 (met name blauwe en rode) pistenkilometer.
Rauris
233 pistenkilometer, geschikt voor iedere type skiër / boarder. Bekende plaatsen zijn Flachau en Wagrain. Filzmoos en Eben zijn uitermate geschikt voor scholen en beginnende skiërs of boarders.
Salzburger Sportwelt
Schladming is bekend vanwege de wereldbekerwedstrijden. Het skigebied heeft 202 pistenkilometer en is geschikt voor ieder type skiër. Op de Dachsteiner Gletscher kan zelfs tot 1 mei worden geskied.
Schladming-­Dachstein
Het authentieke Neukirchen heeft een overzichtelijk skigebied met 61 pistenkilometer. Een absolute topper voor familie- en schoolgroepen! De liftpas is uit te breiden met het skigebied Zillertal-Arena (Gerlos/Königsleiten)
Ski Arena Wildkogel
Zeer geschikt voor schoolgroepen vanwege de vele jeugdaccommodaties (aan de piste). Uitgebreid skigebied met meer dan 200 pistenkilometer. Gezellige après-ski en een bruisend nachtleven.
Skicircus Saalbach - Hinterglemm
Zell am See heeft 77 pistenkilometer in alle gradaties en is geschikt voor alle type skiërs en boarders. Zell am See en Kaprun zijn tevens erg bekend vanwege de gezellige après-ski en het uitgebreide nachtleven.
Zell am See
Dachstein-West is een veelzijdig skigebied met 81 pistekilometers waar elke wintersporter zich thuis voelt. In dit skigebied vind je vele skihutten waar je nog ouderwets Jägertee kunt drinken.
­Dachstein-West