,,,,www.facebook.com/almenwelt.lofer,,,,www.alles-urlaub.com/aj_wc.php?i=22,,,

Wintersport » Wintersport » Skigebieden » Salzburg » Loferer Alm


Het skigebied Almenwelt Lofer, gelegen in een fantastisch landschap, is nog relatief onbekend en daarom heerlijk rustig. Het skigebied is vrij divers en heeft beginnende skiërs en snowboarders veel te bieden, maar heeft daarnaast ook pistes waarop de gevorderden zich kunnen uitleven. In totaal biedt het skigebied 46 km aan pistes. De 15 afdalingen zijn van alle niveaus en er zijn talrijke alternatieve routes.

Het dalstation ligt op 639 meter hoogte, het hoogste bergstation op 1747 meter. Dit geeft een hoogteverschil van 1108 meter! De afdaling vanaf de Grubhörndl is een 9 km lange afdaling welke ervoor zorgt dat je lekker lang kunt doorskiën. De goed geprepareerde pistes zijn omgeven door een ongerepte natuur. 

Voor de freestylers is er genoeg te doen. Met een funpark waar een halfpipe, meerdere quarterpipes en een aantal andere modules staan is er genoeg uitdaging! Naast deze modules is er een mooie boardercross die sneeuwzeker is vanwege een groot aantal sneeuwkanonnen.

Langlaufers kunnen met de enorme kilometers loipen rondom Lofer en St. Martin hun hart ook ophalen.

De vallei rondom Lofer is bijna altijd mist/wolkenvrij, door de gunstige ligging van de omliggende bergen. Je skiet, snowboardt of langlauft hier dus regelmatig lekker in de zon!

www.skialm-lofer.com

PISTES

31 km
12 km
3 km
TOTAL PISTES: 46 km
LIFTEN

6
3
2
0
0
SOCIAL MEDIA