,,www.youtube.com/user/MovDachsteinWest,www.twitter.com/Dachstein_West,www.facebook.com/dachsteinwest,,,,www.dachstein.at/nl/winter/actueel/webcam-livestreams/,,,

Wintersport » Wintersport » Skigebieden » Salzburg » ­Dachstein-West


Skiregion Dachstein West is een wintersportgebied in de regio Salzburg. Een veelzijdig skigebied waar zowel ervaren skiërs als beginners zich thuis voelen. Het skigebied wordt gevormd door de vakantiedorpen Annaberg, Gosau en Russbach.

Het skigebied reikt van 710 tot maximaal 1700 hoogtemeter en heeft in totaal 81 kilometer pistes. De pistes worden o.a. voorzien van sneeuw door moderne sneeuwinstallaties, waardoor dit skigebied, ondanks de wat lagere ligging altijd goed is voorzien van sneeuw. Met 215 km aan langlaufloipes kunnen ook beginnende en gevorderde langlaufers hier hun hart op halen.

In dit skigebied vind je vele skihutten waar je nog ouderwets Kaiserschmarren kunt eten en Jägertee kunt drinken. Hier vind je nog echte ouderwetse gezelligheid!

Naast het skiën bevinden zich hier verschillende alternatieven. Zwemmen en rodelen behoren o.a. tot de mogelijkheden. In de regio zijn ook enkele wellnessvoorzieningen voor de liefhebbers aanwezig.

Bij een skipas met een geldigheidsduur van 1,5 dag of langer is de skipas ook geldig in zes andere skigebieden; Krippenstein (14 km + 30 km aan skiroutes), Feuerkogel (10 km + 6 km aan skiroutes), Postalm (18 km),  St. Martin (5 km), Lungötz (1,4 km) en Karkogel (12 km). Daarnaast is de liftpas is ook geldig in Zinken (8 km). Dit geeft je een totaalbereik van 185 kilometer aan pistes!

www.dachstein.at

PISTES

7 km
63 km
11 km
TOTAL PISTES: 81 km
LIFTEN

14
8
3
0
0
SOCIAL MEDIA